Om oss

Vi som driver Kymendöservice sedan år 1978 heter Bo och Eva Wahlström.

Du hittar oss på Kymendö intill Jungfrufjärden i Stockholms södra skärgård. Närmaste fastland är Dalarö, som finns ca 40 km från Stockholm.

Vår huvudanläggning är belägen i Kymendösund intill Waxholmsbolagets brygga. Du måste således ha båt för att ta dig hit till oss på Kymendö. Kontakta oss gärna så hjälper vi till. Och läs mer under Hitta hit.

Här har vi mycket att erbjuda dig som gäst. Intill vattnet i en genuin skärgårdsmiljö ligger krogen  Carlssons bakficka, Krog & Bar´.  Här kan du njuta av solen hela dagen och även skåda dess nedgång !!Även om ni sitter ute eller inne i vår varmbonade glaspaviljong Kymendöpaviljongen så har alla sjöutsikt !!!!

Till oss kommer man för att äta mat & dryck i inspirerande miljö i Strindbergs anda! Varför inte ta med goda vänner på en bit mat & dryck och njuta av den vackra skärgården. Vi  arrangerar även konferensen,  gruppresa med lunch.

På Bensinstationen kan du tanka din båt och här hittar du gasolen, båt- eller  fisketillbehören, oljeprodukterna mm. Kom gärna in i vår fina Livsmedelsbutiken ca 50 meter från sjön och njut av den inspirerande interiören, här kan du  fylla på ditt matförråd.Vi har en fin lekpark för de minsta där de kan leka av sig under tiden som du handlar eller efter ni har ätit eran mat.

 

Vi öbor stavar Kymendö med ett "m" och uttalar det ”Tjymmendö”. Det officiella namnet är "Kymmendö" med två "m".

Ön är 2,5 km lång och 1,5 km bred med en yta på 180 ha. Genom tiderna har ön benämnts Timendöö, Tymendö och Timende. En bosättare från vikingatiden med namnet Tjudmund kan enligt en ortsnamnsforskare vara den, som har givit ön dess namn. Det nuvarande namnet bestämdes slutgiltigt på 1950-talet. Idag bor vi 26 personer i tre generationer på ön. Medelåldern är 35 år! Hela ön är privatägd och har varit och fortfarande är en levande skärgårdsö. Att vi befinner oss “mitt i naturen” vittnar detta fågelbo om, som vi hittade i båten.

Att bo på Kymendö och arbeta här är något alldeles extra. Här blandar vi hårt och roligt arbete.

Vi startade vår rörelse 1978 med en bensinstation på Ornö.
1980 flyttar vi anläggningen till Kymendö. 
Det har tagit oss några år att få det som vi har det idag.
Varje år försöker vi att göra något nytt eller ändra om för att det skall bli bättre och trevligare. Det allra roligaste är att få lära känna så många glada och trevliga människor. På somrarna har vi våra skolungdomar, som hjälper oss.
Ett stort tack till er alla!!